Over ons


Leuk dat u verder kijkt op deze website!
Ik ben Jinke Haaijema, en geboren en getogen in het Friese dorpje Oosterwolde.

 

Zolang ik mij kan herinneren is een hond altijd onderdeel van ons gezin geweest. Toen ik geboren werd hadden mijn ouders een kruising uit het asiel, maar vanaf mijn 6e zijn er altijd Golden en Flatcoated Retrievers geweest. Mijn liefde voor deze rassen is mij dus met de paplepel ingegoten!  Als klein meisje liep ik trots met onze honden door het park en was ik altijd bezig met het aanleren van trucjes, foto's maken van en later voorzichtig het trimmen van onze honden. Eerst nog met de gewone keukenschaar maar naar mate de jaren verstreken kocht ik steeds meer scharen, kammen en borstels om onze honden er altijd op hun best uit te laten zien. Ik vind vachtverzorging bij de Golden Retriever erg belangrijk, en vind het ras op zijn mooist als ze lekker fris gewassen en getrimd zijn.

 

In 2012 mocht ik mijn aller eerste eigen teefje kopen, en met haar startte de droom om zelf een nestje te mogen fokken. In mei 2013 is mijn kennelnaam 'Of Barnsley Gold' officieel goedgekeurd bij de Raad van Beheer.

 

Op dit moment heb ik een roedeltje van 5 fantastische meiden!

Ninthe (Barnsley Gold Hogmanay 12-09-2012), Silby (First In Line of Barnsley Gold 25-03-2015), Macy (Invisible Touch of Barnsley Gold 23-05-2017),Jailynn (Xanthous Jigsaw Puzzle 10-06-2018) en Indy (Hazel v.d. Corner Brook 03-01-2020).

Samen met mijn moeder deel ik de passie voor de Golden Retriever, we trekken veel samen op en zij helpt mij waar mogelijk met de meiden en vooral als er een nestje is. Ze is van onschatbare waarde en een belangrijk persoon in ons leven. Ook mijn moeder heeft een roedeltje van 3 geweldige Goldens, Dhiya (Rocksett Cheery Warm Glow 24-12-2009), Joey (01-08-2014), en Collin (Me Following You of Barnsley Gold 23-05-2017).

 

Wij wensen u veel plezier op deze website, en wie weet tot ziens!

 

Of Barnsley Gold op Texel, september 2019.

v.l.n.r. Ninthe, Dhiya, Silby, Macy, Jailynn, Collin & Joey.