Over ons


Welkom, wat leuk dat u verder kijkt op onze website!

Mijn naam is Jinke Haaijema en de liefde voor het prachtige ras, de Golden Retriever, is mij met de paplepel in gegoten. Vroeger thuis hadden wij Golden Retrievers, maar altijd in combinatie met een Flatcoated Retriever. Een ras wat ook diep in mijn hart zit, maar de Golden wint het toch nog altijd. Als kind was ik vaak aan het helpen met het verzorgen en uitlaten van onze honden en toen ik wat ouder werd en we een computer met internet kregen was het hek van de dam. Ik melde mij aan bij vele fora en las veel over honden, en dan met name over de Golden Retriever. Onze honden moesten ineens allerlei trucjes leren, werden geknipt en moesten mee naar funshow's en mee naar Golden Retriever forum wandelingen en weekenden. Via het Golden Retriever forum kwam in 2009 herplaatser Gordo op mijn pad. Een fijne reu die het qua gezondheid helaas niet zo getroffen had. 

In 2012 mocht ik mijn eerste eigen teefje kopen, Ninthe. Een teefje met stamboom en waarvan de ouders aan alle vereiste gezondheidsonderzoeken voldeden. Met Ninthe startte de droom om ook zelf een nestje te mogen fokken. In mei 2013 is mijn kennelnaam 'Of Barnsley Gold' officieel goedgekeurd bij de Raad van Beheer en op dit moment zijn er maar liefst 30 Golden Retrievers die ik met trots deze naam heb meegegeven. Gezondheid en karakter zijn mijn belangrijkste speerpunten bij het fokken van een nestje pups. Daarnaast besteed ik veel tijd en aandacht aan het socialiseren van de pups tijdens de nestperiode. Pups de allerbeste start mee geven, dat is voor mij vanzelfsprekend. Net als het begeleiden en bijstaan van onze pupkopers, in voor en tegenspoed, een hondenleven lang.

Deze passie deel ik met mijn moeder, zij staat mij altijd bij, zeker wanneer er pups zijn. Met raad en daad of een luisterend oor, maar ook met de praktische zaken die bij een nest pups komen kijken. Als er geen pups zijn wandelen we veel samen en we gaan regelmatig samen met alle honden naar Texel. Mijn moeder heeft op dit moment  3 Goldens, Joey (01-08-2014), Collin (Me Following You of Barnsley Gold 23-05-2017), en Evi (Dare To Believe Of Barnsley Gold 16-06-2021).

Wij wensen u veel plezier op deze website en wie weet tot ziens!