Blogpagina over het verloop van de dracht


De 8e week

                                                      10  juli 2020

                                                                                  

 

8 weken! De laatste dagen zijn ingegaan. Super super spannend weer. Het gaat nog steeds goed met Macy. Ze heeft wel wat last van die dikke buik en kan soms niet zo lekker meer liggen, doordat dr buik zo vol zit en strak staat. Maar ook dat is nog een paar dagen afzien, en dan is ze daar vanaf!

 

Wij zijn er helemaal klaar voor, de laatste boodschappen en proviand voor deze laatste dagen, tijdens de bevalling en eerste dagen na de bevalling zijn in huis. Alles is fris gewassen, de spulletjes staan klaar, laat maar komen die pups! Ik ben zo ontzettend benieuwd naar het aantal, hoe ze eruit zien, hebben ze al een lekker kleurtje of zijn ze toch nog wat lichter van kleur, wat is de verdeling van de geslachten, welke mensen kan ik wel blij maken en wie moet ik helaas teleurstellen.  Ik hoop dat ze het gewoon netjes doet en ik iedereen blij kan maken met een telefoontje dat er mogelijk een pup voor jullie tussen zit over 8 weken. Wat zou dat tof zijn!  Helaas zullen we nog even moeten wachten.. het komt zoals het komt!

 

Jullie hebben allemaal op het filmpje kunnen zien hoe bewegelijk de pups nu zijn, dat is toch ook genieten hoor. Die zachtjes plopjes tegen je handen. Macy denkt er anders over, haha!

 

Sinds gisteravond slaap ik beneden bij Macy in de woonkamer. Mochten er ontwikkelingen zijn dan ben ik dichtbij. Ook moet Macy 's nachts vaak nog een keer plassen en ik wil niet dat ze dan met die dikke buik de trap nog op moet om mij wakker te maken.

 

Uiteraard ook nog even de ontwikkelingen voor de komende week;

 

Vrijdag 10 juli  - vrijdag 17 juli

 

 • De teef begint zich meer te verzorgen
 • De tepels en vulva moeten voorzichtig worden schoongemaakt. Het is aan te raden het haar rond de tepels wat weg te knippen zodat de pups de tepels beter kunnen vasthouden.
 • Soms komt er al melk uit de tepels.
 • De verwachte geboortedatum kan per teef verschillen. Meestal vindt de geboorte plaats tussen de 59e en 65e dag na de dekking.
Commentaren: 3
 • #3

  Bianca ( enzo) (maandag, 13 juli 2020 23:41)

  Oh wat zijn we zenuwachtig ....... gaat het allemaal goed komen en mogen ook wij over 8 weken een puppy meenemen ..... en wanneer gaat ze beginnen .... heel de dag kijk ik op mijn telefoon..... ik speur op faceboook of er al iets te zien is ...... zo spannend allemaal ......kan er bijna niet van slapen �
  Maar jij vast helemaal niet
  Heel veel succes de komende dagen en dat alles maar vlotjes mag verlopen liefs uit Rijsbergen

 • #2

  Rob en Minke (zaterdag, 11 juli 2020 11:52)

  Wat spannend allemaal... Hopelijk gaat alles goed tijdens de bevalling, ook met Macy! Lief dat je bij haar slaapt, dat moet Macy wel goed doen. Heel veel succes, het klinkt in ieder geval alsof zowel jij en Macy er helemaal klaar voor zijn! Wij wachten in spanning af...

 • #1

  Corinne, Maud en Floor (vrijdag, 10 juli 2020 22:25)

  Echt spannend nu! Wat lief dat je beneden bij haar slaapt :-) Heel veel succes met de laatste loodjes!


De 7e week

                                                      03 juli 2020

                                                                                  

 

Zeven weken al.. Nog een anderhalve week te gaan, en dan zullen we weten hoeveel puppy's Macy bij zich draagt. Deze laatste weken staan in het teken van voorbereiden. Lekker alle kleden, handdoeken voor de bevalling, vetbedden voor in de werpkist zijn gewassen. Ook hebben we de werpkist inmiddels weer opgezet. Iets met nesteldrang, haha!

 

Ik vind het fijn om te weten dat alles gewoon klaar staat, en zo kunnen Macy, maar ook de andere honden wennen aan dat gekke ding in de woonkamer.

 

Sinds een paar dagen voel ik de pups bewegen, eerst nog een hele lichte tinteling tegen mijn handen, maar gisteren een hele harde plop. Zo bijzonder! Op Pip werd nog niet gereageerd Corrinne ;)

 

Macy moet nu ook vaker plassen, ze kan het niet zo goed meer op houden. Vannacht heeft ze me zelfs wakker gemaakt omdat ze eruit moest. Ach, ook dat hoort erbij. Je kan wel echt aan haar merken dat het nu de laatste loodjes zijn hoor. Meisje van me, ze doet het zo goed.

 

 

Uiteraard ook nog even de ontwikkelingen voor de komende week;

 

Vrijdag 03 juli  - vrijdag 10 juli

 

 • Soms heeft de teef geen trek meer omdat ze vol puppy's zit.
 • Het is beter om de voedingen over meerdere kleine porties op een dag te verdelen.
 • Het is nu makkelijk om de pups te voelen en zien bewegen.
 • De teef kan rusteloos zijn en een plek zoeken om haar pups te werpen
Commentaren: 3
 • #3

  Bianca ( enzo ) (zaterdag, 04 juli 2020 13:54)

  Fijn te horen dat ze het zo goed doet
  En dat de hitte weer weg is . Geweldig dat de pups voelbaar zijn en de kriebels worden hier steeds erger.... of zijn het gewoon de vlinders die hier rond dwarrelen......
  Hoop dat het voor Macy allemaal een beetje te doen blijft en op naar weer een weekje verder �

 • #2

  Joëlle (zaterdag, 04 juli 2020 10:29)

  Geweldig dat je ze kan voelen! Het duurt niet lang meer, maar de tijd hier gaat maar langzaam hoor. Zelfs ik merk al dat je toch al je voorbereidingen gaat treffen voor een pup in huis. De trainster regelen, de bench weer tevoorschijn toveren. Kleine kussen en puppenspeelgoed regelen.

  Zo leuk om weer in volle afwachting van zo'n lief klein hondje te zijn. Ik ben ook zo benieuwd hoe het voor Bink gaat zijn!

 • #1

  Corinne, Maud en Floor (vrijdag, 03 juli 2020 12:46)

  Tjee, wat gaat de tijd nu opeens snel! Gelukkig niet meer zo warm nu. Komende weken lijkt het ook lekker te blijven. Geweldig die ‘baasje zit aan mijn buik’ blik.. haha! Jammer dat Pip nog niet reageerde, maar ja, een hondje dat bij ons past zal ook wel een beetje eigenwijs zijn ;-)


De 6e week

                                                                 26 juni 2020

                                                                                  

 

De 6e week is aangebroken, gek idee dat we al over de helft zijn nu. Nog  zo'n 2.5 week te gaan. 

 

Met Macy gaat het goed, haar buik groeit heel goed,. Ik meet ongeveer om de dag, en steeds is ze dan weer zo'n 3cm gegroeid. De teller stond gisteren op 17 centimeter. Er zal de komende weken nog veel meer bij gaan komen. De grootste groei zit in de laatste 10 dagen voor de bevalling. Macy krijgt nu 3x per dag wat te eten, ook zijn de porties iets groter geworden. Iets wat ze helemaal niet erg vindt, haha. 

 

Deze warme dagen vindt ze niet heel erg fijn, en het vrouwtje ook niet ;) Maar we zullen  het er mee moeten doen. Omdat zo'n hitte periode voor mij de grootste NO GO was voor een zomernest, zijn we goed voorbereid deze periode in gegaan. Zo hebben we extra zonneschermen geregeld voor de ramen waar de zon lang op staat, en in geval van nood hebben we een airco die we aan kunnen zetten. Door de zonneschermen is het max 25graden in huis geweest. Voor Macy toch net iets te warm, dus 's middags gaat de airco even aan tot een graad of 22-23 en dat is prima. Vind het vrouwtje ook erg fijn,haha.

 

Uiteraard ook nog even de ontwikkelingen voor de komende week;

 

Vrijdag 26 juni  - vrijdag 3 juli

 

 • Het is nu makkelijk om de pups te voelen
 • De teef begint zichzelf meer te verzorgen
 • Haar borsten worden steeds groter
Commentaren: 3
 • #3

  Bianca ( en zo) (zaterdag, 27 juni 2020 11:49)

  Leuk dat we vandaag kennis met je mochten maken
  Wat een heerlijke roedel heb je
  Wij en ook Ace voelde ons echt heel welkom in jou roedeltje.
  We gaan een spannende tijd tegemoet voor jou Macy en voor ons ons of er een moppie voor ons bij zit ...... �

 • #2

  Corinne, Maud en Floor (vrijdag, 26 juni 2020 18:06)

  Wat goed dat je zulke goede voorbereidingen hebt getroffen, want de warmte kan anders echt wel een ding zijn. Gelukkig morgen alweer regen :-) Heel bijzonder dat je straks de puppies ook al echt kan voelen! Wil je even checken of er eentje naar je hand toekomt als je “Pip” roept? Zo willen we ons meisje gaan noemen. Weten we meteen of ze erbij zit. Haha!

 • #1

  Rob en Minke (vrijdag, 26 juni 2020 17:35)

  Bizar hoe snel haar buik groeit! Lijkt ons bijzonder om mee te maken. Arme Macy (en vrouwtje �) met deze hitte inderdaad .. Gelukkig wordt het de komende dagen alweer wat koeler. Leuk om zo via dit blog om te hoogte te blijven �


De 5e week

                                                                   19 juni 2020

                                                                                  

 

Wow 5 weken al! We zijn gewoon al over de helft!

 

Met Macy gaat het goed, haar buikje begint echt al te groeien. In totaal zo'n 6 centimeter nu. Niet zo gek met puppy's in je buik, en die enormeee honger. Dat is echt iets wat ik goed in de gaten moet houden. Het is zo makkelijk om haar nu steeds iets extra's te geven onder de noemer, ze is drachtig en heeft honger. Maar ze moet natuurlijk niet te zwaar worden voor de bevalling. Maar, dat ze iets meer eten nodig heeft is wel duidelijk. Sinds een paar ochtenden ligt er 's morgens een klein plasje gal. Duidelijk teken dat de maag te lang leeg is. Ze gaat vanaf nu voor de nacht nog een lekker hapje krijgen, hopelijk is daarmee het gal spugen ook over.

 

Wij zelf zijn al druk bezig geweest met de spulletjes uit zoeken, het is tenslotte al 3 jaar geleden in de afgelopen 3 jaar is er genoeg bij gekocht onder het mom ' voor ooit als we weer puppy's hebben...' Dat dat ooit 3 jaar zou duren, hadden wij ook niet gedacht. :)  Ook ben ik gisteravond lekker bezig geweest met de bandjes haken die de pups na de bevalling om krijgen, zodat we weten wie wie is. :) Een beetje vroeg, maar het hoort ook echt bij de voorpret en is zo leuk om er mee bezig te zijn. De bevalling lijkt nog zo ver weg, maar voor we het weten liggen ze er al!

 

Ontwikkelingen voor komende week;

Vrijdag 19 juni  - vrijdag 26 juni

 

 • De buik van de teef begint dikker te worden.
Commentaren: 2
 • #2

  Joëlle (donderdag, 25 juni 2020 00:14)

  Ben wel benieuwd naar de bandjes! Macy ziet er prachtig uit! Bijzonder dat Ninthe straks gewoon oma gaat worden! We kunnen niet wachten tot we de prachtige pupjes kunnen zien.

 • #1

  Corinne, Maud en Floor (vrijdag, 19 juni 2020 17:21)

  Wat leuk al die voorbereidingen en voorpret! We vonden het ook echt geweldig om te komen kennismaken met jou, Macy en de andere meisjes :-) Volgens Maud is jouw huis de hondenhemel op aarde ❤️ haha..!


De 4e week

                                                                   12 juni 2020

                                                                                  

 

En dan ineens zijn we 4 weken verder. Bizar hoe snel de tijd toch ook wel weer gaat. 4 weken na de dekking, en afgelopen woensdag heb ik veel blije mailtjes mogen versturen. Yes! Ze is drachtig. Super blij zijn wij, en jullie ongetwijfeld ook!

 

Met Macy gaat het goed, ze is nog steeds wat lui in huis, en heeft enorme honger! Maar als we gaan wandelen is ze nog lekker actief en blij, en rent en speelt vrolijk met de andere honden. Dat is altijd fijn om te zien, want hoe fitter ze blijft hoe fitter ze de bevalling door komt. Dus zolang het gaat blijft ze lekker mee gaan op de wandelingen in het bos.

 

Er is al een heel klein voorzichtig buikje te zien, ze is 2cm gegroeid inmiddels. De komende weken zal ze hard gaan groeien, en ik kan niet wachten tot ze een mooi vol buikje met puppy's heeft. Dat is altijd zo bijzonder om te zien, en om de pups te voelen bewegen.

 

We hebben ook de kennismakingen weer ingepland. Zoals ik al vaker heb aangegeven hebben wij echt enorm veel aanvragen voor dit nestje van Macy, en zoals jullie weten plaatsen wij de pups niet op volgorde van aanmelding, maar echt naar wat in onze ogen de beste huisjes zijn, en waar wij ons het beste bij voelen. Daarom wil ik iedereen ook met klem adviseren om vooral ook verder te blijven kijken naar andere fokkers en hun plannen. Vooral in deze corona tijd zijn de aanvragen enorm. Er is normaal gesproken al meer vraag dan aanbod voor golden retriever pups, en dat is nu zo'n beetje verdrievoudigd. Geduld en zoveel mogelijk fokkers aanschrijven waar je een goed gevoel bij hebt is het recept. Jullie zullen begrijpen dat ik na de bevalling maar een beperkt aantal mensen blij kan maken.

 

Uiteraard ook nog even de ontwikkelingen voor de komende week;

Vrijdag 12 juni  - vrijdag 19 juni

 

 • De buik van de teef begint dikker te worden.
 • Dit is de tijd om de hoeveel eten bij de teef iets te verhogen.
 • De feuten zijn nu volledig ontwikkelde hondjes.
Commentaren: 3
 • #3

  Corinne, Maud en Floor (vrijdag, 12 juni 2020 16:30)

  Ja, wat een geweldig nieuws! Niet te geloven dat de pups in de komende week al uitgroeien tot volledige mini-hondjes.. wat gaat dat snel. Ook wij kijken uit naar de kennismaking :-)

 • #2

  Bianca (enzo) voort (vrijdag, 12 juni 2020 12:58)

  Super leuk dat ze drachtig is ...... nu duimen en hopen dat er een moppie voor ons bij zit �
  In ieder geval erg fijn dat die vloeiingen dus toch geen kwaad hebben gedaan
  Geniet lekker van het groeien en we hopen jou graag snel te ontmoeten

 • #1

  Krijn en Annette Haasnoot (vrijdag, 12 juni 2020 11:48)

  Prachtig dit bericht, zo fijn voor jullie en Macy dat ze nu zo mooi drachtig is!
  We verheugen ons op de kennismaking.


De 3e week

                                                                                                                   05 juni 2020

                                                                                  

 

En dan zijn er al 3 weken voorbij sinds de dekking tussen Macy & EnZo. Er is eigenlijk niet zo heel veel te vertellen, het gaat nog steeds hetzelfde als vorige week.

 

Macy heeft nog steeds de groene uitvloeiing, en daarom heb ik besloten om de kennismakingen in ieder geval uit te stellen tot na de echo. Het is zonde van ieders tijd, en zeker in deze tijd met de corona maatregelen, als mensen straks voor niks deze kant op zijn gekomen.

 

Ik heb afgelopen week met de dierenarts gebeld en de echo ingepland. Deze staat op woensdag 10 juni. Super spannend, ik ben echt heel benieuwd of ze drachtig is of niet. De ene keer denk ik van wel, maar ook net zo vaak van niet. Nog een paar dagen, dan zullen we het zeker weten!

 

Ontwikkelingen komende week;

  Vrijdag 5 juni  - vrijdag 12 juni

 

 • Iemand met ervaring kan nu voelen of de teef drachtig is. Dit is de beste tijd omdat de embryo's de grootte van een walnoot hebben en makkelijk te tellen zijn.
 • Dit is de tijd om de hoeveel eten bij de teef iets te verhogen.
 • De feuten zijn nu volledig ontwikkelde hondjes.
Commentaren: 0

De 2e week

                                 29 mei 2020

                                                                                  

 

2 weken na de dekking vandaag. Aan de ene kant gaat het al best snel, maar aan de andere kant ook erg langzaam! Met Macy gaat het nog steeds heel erg goed, ze is vrolijk, heeft nog steeds een erg goede eetlust en slaapt een gat in de dag. Ook heeft ze een iets andere uitstraling, haar ogen lijken iets 'zachter' te staan. Hopelijk allemaal goede tekenen!

 

Afgelopen woensdag schrok ik wel, want 's morgens zag ik ineens een geel/groenige uitvloeiing bij Macy. En mij is altijd geleerd, iets wat geel/groen van kleur is, is niet goed! Er zijn fokkers die bij hun teven ong 2 weken na de dekking een slijmerige uitvloeiing zien, van de innesteling. Dat fenomeen kende ik wel, maar ik had nog nooit gehoord dat dat geel/groen kon zijn. Dus de spanning steeg toch wel een beetje, moet ik hier nou mee naar de dierenarts, even aankijken? Wat is wijsheid. Omdat Macy zelf helemaal niet ziek toont heb ik besloten het even aan te kijken en ondertussen wat andere fokkers te raadplegen. Zij waren er allemaal unaniem over eens dat dit een goed teken is en niks om me zorgen over te maken. Zou het dan toch?

 

Ontwikkelingen komende week;

                          Vrijdag 29 mei - vrijdag 5 juni

 

 • Tepels van de teef worden roze en groter
 • Het haar rond de tepels wordt dunner.
 • De teef kan last hebben van ochtendziekte als gevolg van hormonale veranderingen en het uitrekken van de baarmoeder. Ze kan wat apathisch zijn en weinig trek in eten hebben. (dat moet ik met Macy nog maar zien, haha!)
Commentaren: 4
 • #4

  Bianca Enzo(voort)� (zaterdag, 06 juni 2020 14:23)

  Wat is het toch spannend ......
  Fijn dat je het in ieder geval al snel weet
  Wij duimen dat het goed zit......

 • #3

  Corinne, Maud en Floor (zaterdag, 06 juni 2020 14:01)

  Pffffff..... spannend!! We blijven duimen :-)

 • #2

  Corinne, Maud en Floor (zondag, 31 mei 2020 22:54)

  Wat superleuk dat je een blog bijhoudt en dat we zo kunnen meeleven. Een hoop positieve tekens! Spannend :-)

 • #1

  Krijn en Annette Haasnoot (zondag, 31 mei 2020 14:44)

  Prachtig deze weblog, wat fijn om jullie Macey zo te kunnen volgen. Wij zijn benieuwd !


De 1e week

                                                     22 mei 2020

 

 

En dan is er al 1 week voorbij sinds de dekking. De 1e van velen :) De agenda begint vol te raken met coronaproof kennismakingen, mijn mailbox stroomt over van mensen die geïnteresseerd zijn en een pup willen. Terwijl ik bewust nog geen plannen op de website heb staan om dat te voorkomen, maar uiteraard krijgt ieder zijn eigen persoonlijke antwoord terug. Een teleurstelling voor velen, maar ook voor mij is het niet leuk om mensen te moeten teleurstellen.

Maar dat is part of the job!  

 

Met Macy gaat het goed. Ze doet lekker haar ding, is weer erg lui, net als de vorige keer dus dat zegt helaas nog niks. Wel heeft ze echt enorme honger, ze verdedigt de voertonnen en koekjestrommels dan ook goed. Dat is weer wat minder voor de verhoudingen in de roedel, maar ook daar komen we wel uit.

Ontwikkelingen komende week;

 

  Dinsdag 26 mei - donderdag 28 mei

 • De blaasjes hechten zich vast aan de baarmoederwand.
 • De blaasjes ontwikkelen zich tot embryo's
 • Gedurende de komende 2 weken worden belangrijke organen gevormd.
Commentaren: 0

Eerste dagen

                                                    20 mei 2020

 

 

De eerste dagen na de dekking merk je doorgaans nog niks, het is nog niet echt iets natuurlijk.

 

Hieronder wel een leuk schema om te zien wat er toch allemaal gebeurd zonder dat wij daar erg in hebben.

 

Ontwikkelingen komende week;

 

Vrijdag 15 mei- vrijdag 22 mei

 • Eerste dag van de dekking.
 • De spermatoza verplaatsen zich in de cervix.
 • Het sperma gaat op zoek naar rijpe eitjes.
 • De spermatoza bereiken de rijpe eitjes in de eileiders.
 • De bevruchting vindt plaats in de eileiders die leiden van de eierstokken naar de baarmoeder.
 • De bevruchte eitjes verplaatsen zich via de eileiders naar de baarmoeder hoornen.
 • De embryo's worden gelijkmatig verdeeld.
 • Gedurende de tijd dat de eitjes zich verplaatsen, veranderen zij in blaasjes.
Commentaren: 0

Second Date..

                                      16 mei 2020

 

 

Vol goede moed en vertrouwen in net zo'n mooie en fijne dekking als gisteren reden we weer Emmer-Compascuum binnen. Macy had aanvankelijk goede zin, rende weer vol enthousiasme de tuin in, en had de grootste lol. Toen EnZo ook weer de tuin in mocht was het weer spelen en rennen, maar Macy maakt het hem dit keer wel wat moeilijker. Ze was wat minder gecharmeerd van zijn versierpogingen. Een paar keer droog oefenen vond ze dan nog wel oké, maar een echte dekking vond ze niet oké en liet dat ook merken.

 

We besloten om even een pauze in te lassen. Na een warme kop thee, en een powernapje voor beide honden was het tijd voor poging 2. Macy vond EnZo nog steeds een leuk speelmaatje, maar een dekking vond ze echt geen goed idee. Daarom hebben wij besloten om het niet door te gaan zetten en lekker weer naar huis te gaan. De teef heeft het voor het zeggen, en dwingen of forceren is niet wat ik wil of waar ik achter sta. Als de teef aan geeft dat ze niet wil, dan respecteer ik dat. We hebben gisteren zo'n mooie en goede dekking gehad, op het juiste moment, dat dat genoeg moet zijn. Een 2e dekking is meer voor onze eigen gemoedsrust.

 

Nu begint het lange wachten tot de echo. Ik durf niet meer te kijken naar symptomen, omdat ze de vorige keer leeg gebleven is. Al zei mijn gevoel toen gelijk al dat ze niet drachtig was. Mijn gevoel zegt nu van wel, maar ik durf daar niet op te vertrouwen of het verder te gaan voeden. We moeten (on)geduldig afwachten.

Commentaren: 0

First Date

                                                            15 mei 2020

 

 

Jaa vandaag was het zo ver, Macy mocht naar EnZo! Na een kleine omleiding kwamen we aan in Emmer-Compascuum. Macy herkende het nog van de vorige keer, toen ze een date had met de knappe vent Mick. Helaas kwamen er toen geen puppy's van maar vervelend vond Macy het zeker niet want ze rende vol enthousiasme de tuin in. Joehoe!

 

Na een sanitaire stop voor ons beiden mocht EnZo ook de tuin in, en dat was feest! Er werd gerend, gespeeld, uitgedaagd, kusjes gegeven en na een paar keer een beetje oefenen was het al snel echt raak! Ze hebben het helemaal zelf gedaan, zo super fijn als het op deze manier verloopt. Macy vond EnZo blijkbaar erg leuk, want ze vond een standaard koppeling van zo'n 15-20minuten niet genoeg. Ze hield hem maar liefst 1,5 uur 'vast'. In de voetsporen van haar moeder dus die met haar eerste nest ook een koppeling had van 1 uur en 15 minuten. 

 

Morgen gaan we het nog een keer proberen, en dan begint het duimen draaien!

Commentaren: 0

Ezeltje prikje

 

 

 

Loops, en nu?

Om het juiste moment van dekken te bepalen wordt de hoogte van de progesteron gemeten. Deze progesteron waarde zegt iets over de ovulatie en geeft een indicatie  wanneer je het beste naar de reu toe kan en de meeste kans op een succesvolle dekking hebt.

 

De meeste fokkers beginnen met het bloed prikken rond dag 8-10 van de loopsheid. Omdat we met Macy de vorige keer best vaak hebben moeten bloedprikken en toen op dag 8 zijn begonnen, had ik nu besloten om iets later te starten en op dag 10 te beginnen. De eerste waarde die we terug kregen zat op 0,98. Nog heeel erg laag. Advies om over 3 dagen weer te prikken. 

 

3 dagen later stond ze op 2,5. Een mooie waarde die laat zien dat ze een mooie stijgende lijn heeft. In overleg besluiten we om over 3 dagen weer te prikken. En dat bleek een goed besluit, bij de volgende progesteron test staat Macy op 9! Vanaf de waarde 5.6 spreek je van ovulatie. Daarna wordt geadviseerd nog 48uur te wachten zodat de eitjes goed kunnen rijpen. Vrijdag 15 mei was D-day voor Macy, we gaan naar EnZo!

Commentaren: 0