Ezeltje prikje

Loops, en nu?

Om het juiste moment van dekken te bepalen wordt de hoogte van de progesteron gemeten. Deze progesteron waarde zegt iets over de ovulatie en geeft een indicatie  wanneer je het beste naar de reu toe kan en de meeste kans op een succesvolle dekking hebt.

 

De meeste fokkers beginnen met het bloed prikken rond dag 8-10 van de loopsheid. Omdat we met Macy de vorige keer best vaak hebben moeten bloedprikken en toen op dag 8 zijn begonnen, had ik nu besloten om iets later te starten en op dag 10 te beginnen. De eerste waarde die we terug kregen zat op 0,98. Nog heeel erg laag. Advies om over 3 dagen weer te prikken. 

 

3 dagen later stond ze op 2,5. Een mooie waarde die laat zien dat ze een mooie stijgende lijn heeft. In overleg besluiten we om over 3 dagen weer te prikken. En dat bleek een goed besluit, bij de volgende progesteron test staat Macy op 9! Vanaf de waarde 5.6 spreek je van ovulatie. Daarna wordt geadviseerd nog 48uur te wachten zodat de eitjes goed kunnen rijpen. Vrijdag 15 mei was D-day voor Macy, we gaan naar EnZo!

Reactie schrijven

Commentaren: 0