Second Date..

Vol goede moed en vertrouwen in net zo'n mooie en fijne dekking als gisteren reden we weer Emmer-Compascuum binnen. Macy had aanvankelijk goede zin, rende weer vol enthousiasme de tuin in, en had de grootste lol. Toen EnZo ook weer de tuin in mocht was het weer spelen en rennen, maar Macy maakt het hem dit keer wel wat moeilijker. Ze was wat minder gecharmeerd van zijn versierpogingen. Een paar keer droog oefenen vond ze dan nog wel oké, maar een echte dekking vond ze niet oké en liet dat ook merken. We besloten om even een pauze in te lassen. Na een warme kop thee, en een powernapje voor beide honden was het tijd voor poging 2. Macy vond EnZo nog steeds een leuk speelmaatje, maar een dekking vond ze echt geen goed idee. Daarom hebben wij besloten om het niet door te gaan zetten en lekker weer naar huis te gaan. De teef heeft het voor het zeggen, en dwingen of forceren is niet wat ik wil of waar ik achter sta. Als de teef aan geeft dat ze niet wil, dan respecteer ik dat. We hebben gisteren zo'n mooie en goede dekking gehad, op het juiste moment, dat dat genoeg moet zijn. Een 2e dekking is meer voor onze eigen gemoedsrust.

 

Nu begint het lange wachten tot de echo. Ik durf niet meer te kijken naar symptomen, omdat ze de vorige keer leeg gebleven is. Al zei mijn gevoel toen gelijk al dat ze niet drachtig was. Mijn gevoel zegt nu van wel, maar ik durf daar niet op te vertrouwen of het verder te gaan voeden. We moeten (on)geduldig afwachten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0