Show resultaten
2013 - 2017


2017


Hanzeshow Zwolle

Vandaag waren Chase en Macy beiden op de show in Zwolle.

Chase kreeg een 4e plek met een Zeer Goed en mooi keurverslag. Macy kreeg een 1 Veel Belovend, werd Beste Baby en mocht door naar de erering! Wat een unieke ervaring is dat! Helaas zijn er van vandaag geen foto's, maar dat ik trots ben hoef ik niet te vertellen! Top weekend!


IJsselshow Zwolle

Vandaag was de dag van de IJsselshow in Zwolle. Voor deze dag waren maar liefst 4 Of Barnsley Gold hondjes ingeschreven! Depp (Can't Stop You of Barnsley Gold) werd 1e in de babyklasse met een Veel Belovend! Collin (Me Follwing You of Barnsley Gold) stond in diezelfde klasse en kreeg een 3e plaats met ook een Veel Belovend. Chase (First Alcoholic of Barnsley Gold) stond in een hele sterke openklasse en kreeg een Zeer Goed.En dan ons kleine meisje Macy. Zij werd 2e in de babyklasse met een Veel Belovend!


Clubshow Kynospirit

Vandaag was het tijd voor de jaarlijke clubmatch van Kynospirit, de show waar niet alleen hond maar ook handler gekeurd worden. Unique werd Beste Teef!  Ook de 2 baby's mochten mee. Met Collin was nog niet veel geoefend, maar desondanks deed ook hij zijn stinkende best. Macy is nu al een geweldig showmeisje. Heerlijk om haar te showen.

Met opmerkingen als 'Mooi teefje, super in balans, super hoeking achter' (Unique) en 'Super topline, lichaam helemaal in verhouding, gangwerk vlot en superstrak' (Collin) 'Mooi ontwikkeld lichaam voor leeftijd, super topline, mooi meisje die als ze zo door blijft groeien een zonnige toekomst tegemoet gaat' (Macy) En zelfs voor mij waren er lovende woorden ; Wat een contact, ze werkt erg graag voor je, je bent echt blij met haar en dat straal je uit, in stand tonen: Heel professioneel'

Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar ik ben super trots op onze hondjes!!


2016


Clubmatch NKC Groningen

Op zondag 30 oktober werd de clubmatch van Noorder Kynologen Club georganiseerd. Voor deze show had ik Unique, Silby en Ninthe ingeschreven. Ook vriendin Meriam was er met haar 2 reuen, Chase (First Alcoholic of Barnsley Gold) en Damon. (Vanlijnden Nardo Leo It Is).

Unique stond in de jeugdklasse en kreeg een prachtige 2e plaats met een mooi rapport, de keurmeester was helemaal weg van haar, en haar karakter en vond het belangrijk om te benoemen in het rapport. Silby was vandaag echt zoals Silby is, een stuiterbal die het leven als één groot feestje ziet (wat het voor hen natuurlijk ook is). Het showen ging daarom wat minder goed, showen is niet Silby haar vakgebied haha. Daarna mocht Ninthe nog de ring in, en ook Ninthe had haar feestmuts op en was wat aan het draken.
Maar ook zij werd beloond met een 2e plaats en een mooi keurrapport. Chase kreeg een 1e plaats in de tussen klasse en Damon een 2e plaats in de open klasse! Al met al een dag om met veel plezier en heel veel trots op terug te kijken!


Dogshow Zwolle

Op 1 oktober was de IJsselshow in Zwolle. Voor deze show had ik Ninthe en Unique ingeschreven. Ook Meriam had Chase ingeschreven en zo mocht ik maar liefst 3 hondjes voorbrengen deze dag!

Als eerste mocht Unique, kleine dappere meid hield zich keurig op deze drukke dag met ontzettend veel indrukken. Ze kreeg een mooi verslag, maar helaas kon deze keurmeester niet door haar vlek heen kijken. Wat ook nog werd benadrukt op het keurverslag en kreeg ze een B van Belovend. Voor mij een B van Beautiful!

Daarna was Chase aan de beurt in de tussenklasse. Hier wist hij een 2e plaats te behalen met een ZG van Zeer Geweldig :) Ook hij kreeg een mooi keurrapport. En last but not least mocht mama Ninthe de ring weer in. Ook Ninthe kreeg een ZG van Zeer Geweldige hond.

Al met al niet zo onze dag qua keurmeester, maar we hebben het weer gezellig gehad en de honden hebben zich super gedragen. Ze hadden veel bekijks van heel veel mensen. Het was een drukte van belang om hun rennetje heen en er waren veel kinderhandjes die hun lieve hoofdjes streelden. De honden hebben een topdag gehad wat dat betreft :)


Jachthondenshow

Op 22 mei was de Jachthondenshow in Arnhem. Voor deze show had ik kleine Unique mee genomen. Ook Chase, First Alcoholic of Barnsley Gold, en Joker, First Nice Guy of Barnsley Gold waren ingeschreven. Omdat het lang reizen is met het openbaar vervoer hadden we besloten om met zijn drieën, Meriam baasje van Chase, Myr fokker van Ninthe en Unique met haar golden reu Barra, en ik met Unique een dag eerder heen te gaan en daar een hotel te pakken. Een hele beleving voor kleine Unique, maar ze heeft zich ontzettend goed gedragen en alles over haar heen laten komen. Ook tijdens de show zelf, wat voor haar natuurlijk de eerste keer was deed ze het super goed! Ze vond haar moment in de ring zelf wel een beetje spannend, maar ze heeft haar beste beentje voorgezet! Dit werd beloond met een 2e plaats met als kwalificatie een Veel Belovend! Chase en Joker stonden in een zware jeugdklasse, ik mocht Chase voorbrengen omdat Meriam geblesseerd is, we hebben ons best gedaan en beide mannen werden beloond met een Zeer Goed en een mooi keurverslag. Wat ben ik trots!!


Schaal der Kempen, Turnhout (Belgie)

Op 9 januari hadden wij ons buitenlandse showdebuut! Een hele reis in de auto vanuit Friesland, maar we zijn veilig aan en weer thuis gekomen! Het was een lange maar leuke dag! De beide meisjes werden met niet meer dan een Zeer Goed gewaardeerd. Jammer, maar niet erg. Het zijn toch wel mijn lieve meisjes! Helaas krijg je in België geen keurverslagen, dus ik weet ook niet waarom ze een ZG hebben gekregen. Ninthe stond er keurig bij, en hoewel het lopen iets minder ging stond ze er toch maar weer na haar nest! Silby kreeg een 4e plek, met een zeer goed. In België worden er van alle geplaatste hondjes foto's gemaakt, dus er is van Silby een foto bij het bordje van nummer 4. Ze staat hier helaas niet goed maarrr, we hebben beeldmateriaal!


2015


Clubmatch NKC Groningen

Op 6 december was de clubmatch van de Noorder Kynologen Club in Groningen. Voor deze show waren  Ninthe & Silby ingeschreven. Voor Ninthe weer de eerste keer sinds de puppy's. Ze deden allebei erg goed hun best, met Ninthe was het weer erg vertrouwd. Het is zo fijn om haar voor te mogen brengen ze heeft er zoveel plezier in. Silby is nog jong en peuterig in haar gedrag, snel afgeleid en alles is een groot feestje, dus nog veel trainen en oefenen met haar. Silby kreeg een 2e plaats in de puppyklasse en Ninthe een 1e plaats in de openklasse en was hiermee tevens beste golden retriever teef, ik moet hier wel bij vertellen dat ze als enige teef in de openklasse was ingeschreven :)


Dogshow Zwolle

Op 3 & 4 oktober waren de IJssel en Hanze show georganiseerd in Zwolle. Door een dom foutje stond ik met Silby voor zondag 4 oktober ingeschreven en Meriam met Chase voor zaterdag 3 oktober.

Chase en Meriam haalden op zaterdag een eerste plaats met een veel belovend en een prachtig keurverslag, Chase mocht nog mee dingen voor beste puppy maar dat werd helaas iemand anders. Silby haalde op zondag een 2e plaats met ook een Veel Belovend en prachtig verslag. Ik ben trots op de Of Barnsley Gold kinders, ze hebben het goed gedaan voor hun nog zo jonge leeftijd!


Clubshow Kynospirit

Net als vorig jaar, had ik ook dit jaar weer ingeschreven voor de clubshow van Kynospirit. Net als vorig jaar werden niet alleen de honden beoordeeld, maar ook de handler.  Voor deze show had ik baby Silby ingeschreven. Silby was beste baby en mocht door naar de erering, Hier hebben wij helaas geen prijs gehaald. Maar wat heeft ze het goed gedaan!


Dogshow Rotterdam

Op 25 juli 2015 waren Chase (First Alcoholic of Barnsley Gold) en Silby (First in Line of Barnsley Gold) ingeschreven voor de show in Rotterdam. Voor beide baby's de aller eerste keer. Ook voor Chase zijn baasje Meriam was het de aller eerste keer, en meteen met prachtig resultaat. Ze haalden een Veel Belovend met een 1e plaats, waarna Chase beste Baby werd en door mocht naar de erering. Wat een mooi moment om je kleine puppemannetje daar zo in de grote erering te zien gaan met zijn trotse vrouwtje! Silby haalde een Belovend en kreeg een 2e plek, ze deed ook keurig goed haar best en ik ben natuurlijk ook apetrots op haar!


2014


Clubshow Kynospirit

Op 17 augustus was de clubshow van Kynospirit. Dit was geen gewone show. Je werd wel per ras en klasse beoordeeld, maar niet alleen de hond kreeg een keurverslag, ook de handler werd gekeurd. Zowel hond als handler konden allebei maximaal 30 punten krijgen. Ninthe kreeg er maar liefst 25 en ik als handler 23. Dit maakte samen een totaal van 48 punten, het hoogste aantal punten gegeven bij de Golden Retrievers. Ninthe werd Best Of Breed. Wauw wat gaaf om een keer te winnen!


Clubmatch KC Hoogeveen

Midden in onze oppasvakantie in Ommen, viel de Clubmatch van K.C. Hoogeveen.
Dankzij een lieve buurvrouw aldaar kon ik meedoen aan deze show. We waren met slechts 8 Golden Retrievers, waarvan er 4 van vrienden waren. Wij kregen allne een Zeer Goed en voor Ninthe een 2e plaatsing van deze strenge keurmeester, maar zeker een eerlijk en goed rapport!


Jachthondenshow

Op 15 juni werd de 17e jachthondenshow georganiseerd. Voor ons was het echter de eerste keer.Ninthe stond wederom in de tussenklasse, en behaalde een Uitmuntend, zo trots op mijn meisje! Ze heeft ook een schitterend rapport gekregen, daar konden we zeker mee thuis komen!


Kampioensschapsclubmatch G.R.C.N.

Op 29 mei 2014, Hemelvaartsdag werd de jaarlijkse kampioenschapsclubmatch gehouden.
Ninthe stond in een sterkte tussenklasse en kreeg een Very Good. Het was een gezellige dag en hebben met veel mensen weer even kunnen bijkletsen!


Valentijn Run a Way Show

Op 14 februari hield Kynospirit een Valentijnrunaway show. Dit was heel strak opgezet, met hele nette kleding, een catwalk en andere strakke versieringen. De bedoeling was dat je de hond in stand zet aan het begin van de catwalk, dan over de catwalk een op en neer loopt, de hond voor de keurmeester in stand zet, en aan de hand daarvan geven de vijf keurmeesters cijfers. Ze kunnen de hond niet voelen dus het is puur op wat ze zien. Er zijn twee keurmeesters voor de handling en drie voor door keuring van de hond. Aan de hand van het aantal punten mocht je wel of niet door naar de volgende ronde, dat mochten alleen de 20 met de meeste punten, het was even spannend aangezien er 5 met hetzelfde aantal punten waren en er daardoor 23 door zouden gaan naar de eerste ronde, maar omdat iemand zich terug wilde trekken kon er toch een tweede ronde gelopen worden met 22 combinaties.

Hier moesten wij tegen de combinatie met de meeste punten van de hele avond, en wij waren net met de hakken over de sloot naar de volgende ronde, dus ik wist meteen al dat dit hem niet meer ging worden. Maar we zijn wel in de tweede ronde gekomen en hebben wel met een sjerp over de catwalk mogen lopen! We hebben een erg leuke avond gehad en Ninthe heeft het super gedaan onder de warme lampen, op een poduim/catwalk en met microfoons. Toppertje is het!


Clubmatch KC Assen

Op 26 januari werd de clubmatch van KC Assen gehouden. Ik had Ninthe hiervoor ingeschreven, nog net in de jeugdklasse. Het was een lange, koude dag. Maar Ninthe heeft haar beste beentje voorgezet.
Ze kreeg een 2e plaats met een Zeer Goed. Maar al met al hebben we een leuke dag gehad met een net keurrapport. Aan het einde van de dag zijn we met een groepje nog een rondje in de sneeuw wezen wandelen. En daar ging ze er even mooi voor staan!


Nieuwjaarsshow G.R.C.N.

Stonden Ninthe en ik daar vorig jaar nog als totale onervaren nieuwelingen, dit jaar zag het er heel anders uit! Dit ging ontzettend goed, mijn meisje is zo steady hierin. Kan voor de 100% op haar vertrouwen. Het was een ontzettend grote klasse van maar liefst 24 ingeschreven jeugdteven, wij kregen dan ook geen plaatsing, maar mochten wel blijven bij de laatsten 10! Ik ben ontzettend trots op mijn meisje!


2013


Kastanjeshow G.R.C.N.

Dit maal had ik geen Ninthe ingeschreven, maar Islay de mama van Ninthe.
Zij was al een tijdje niet meer op show geweest en de laatste showtjes van haar gingen wat minder goed dan Islay gewoonlijk kan! Ik vind het showen ontzettend leuk, en het leek mij erg leuk om Islay eens voor te brengen.Nou.. alles ging boven verwachting!! Islay liep als een trein en stond als een huis.
Islay is een erg gevoelig hondje, en ze schrok een paar keer maar herstelde zich snel weer. Ze deed het zo ontzettend goed wat resulteerde in een derde plaats!
Wauw wat was ik trots op dit gekke lieve meisje! Mama van Ninthe, gekke Leetje Feetje!!


Dogshow Maastricht

Deze inschrijving kregen wij cadeau van Myr!
We zijn zaterdag 28 september met de trein afgereisd naar Maastricht, overnacht bij lieve mensen, en de
volgende morgen op naar de MECC! Ninthe stond wederom in een zeer sterkte jeugdklasse waar maar weinig uitmuntend gegeven werd. Ik verwachtte er dan ook niks van, en toen ik als laatste aan de beurt was en de ring verliet, begreep ik ook niet waarom ik terug geroepen werd. Het betekende dat Ninthe haar aller eerste Uitmuntend had behaald!! Ik was zo ontzettend trots op mijn wijffie!


Dogshow Rotterdam

Samen met Myr en Iona hadden wij hiervoor ingeschreven.
Ninthe deed het erg goed in een erg sterkte jeugdklasse.
Ze kreeg hierbij haar aller eerste Zeer Goed. Met een super leuk keurverslag!

Dark golden, smaller old fashioned type.
Fenimin head, a little short in neck.
Short coupled, good spring of rib. Balanced frond and rear angulation.
Pleasy double coat. Moved very sounds happily and free.


Zomershow G.R.C.N.
De Golden Retriever Club organiseerde de zomershow in Geldrop. Ninthe stond voor het eerst in een zeer sterke jeugdklasse. Ninthe heeft het ontzettend goed gedaan, ze liep als een trein en stond als een huis. Zelfs toen we een flinke regenbui over ons heen kregen terwijl wij aan de beurt waren, bleef Ninthe haar beste pootje voor zetten. Wat een wijffie! Het was helaas niet genoeg voor een plaatsing, maar wat ben ik trots op Ninthe. Omdat ze het zo goed heeft gedaan maakt het mij niet heel veel uit dat we geen plaatsing kregen.


Martinidogshow Groningen

Oh wat vond ik het spannend, maar wat deed Ninthe het goed!! Staan als een huis en lopen als een trein! Dit werd beloond met een 3 Veel Belovend!
De keurmeester was helemaal weg van Ninthe en haar zusjes, en vond het lovely puppy's.

Very pretty midgold bitch with pleasing head eye+expression. Well angulated front+rear, moved correctly. A happy little showgirl, well presented and symphaticly handled.


Jonge Hondendag in Zaandam!

Deze dag wordt georganiseerd voor jonge onervaren honden en handlers. Op zo'n dag worden de honden door vier verschillende keurmeesters gekeurd. Ze krijgen van iedere keurmeester punten en aan de hand van het totaal aantal punten krijg je winnaars.

Ninthe deed erg haar best, waren we met de nieuwjaarsshow nog erg nerveus en onervaren, hier waren we al veel meer ontspannen. Zo ontspannen dat Ninthe er maar lekker bij ging liggen tijdens het wachten. We vielen niet in de prijzen maar hebben voor onszelf heel veel overwonnen!


Onze aller eerste show!

Ik was al vaker mee geweest om te kijken en voor de gezelligheid. Maar nooit eerder zelf een hond ingeschreven. Ninthe is nu 18 weken, dus voor haar was het ook de aller eerste keer. We hadden thuis flink geoefend met het draven en het staan. Ze heeft goed haar best gedaan, het draven ging ontzettend goed. Zo op de baas aan het letten, dat de keurmeester daar nog een opmerking over maakte in het keurrapport.  We moeten allebei (vooral ik) nog veel leren, maar we zijn beiden nog jong en hebben nog tijd zat. 10 februari is onze volgende show, een zogenaamde Jonge honden dag. Dan moeten we 4x voor een keurmeester staan. Dus hebben we meteen alweer meer ervaring!